Ciocolată de casă – desertul copilăriei

Salutare!

Nu mi-a fost foarte greu să mă decid care va fi prima rețetă de pe blog. Bineînțeles că ceva dulce. Și bineînțeles, un dulce cu amintiri. Ciocolată de casă.

Este exact gustul acela care te transpune în trecut, atunci când închizi ochii. Este desertul preferat al multor membri din familia mea. Mama îl pregătea ori de câte ori ne venea pofta de ceva dulce. Este o rețetă super rapidă, cu ingrediente puține. Eu nu am avut decât 390 grame de lapte praf în casă, așa că am adaptat cantitățile raportându-le la acest gramaj. Însă aici voi lăsa rețeta așa cum este ea:

Ingrediente:

  • 100 ml apă
  • 500 g zahăr
  • 250 g margarină pentru prăjituri
  • 500 g lapte praf
  • 50 g cacao 

     Mod de preparare: 

Într-o oală încăpătoare se amestecă apa cu zahărul. Punem oala pe aragaz, la foc mic și o lăsăm să fiarbă 6 minute de la primul clocot, amestecând din când în când. 

După ce siropul din zahăr și apă s-a format, luăm oala de pe foc și adăugăm margarina.

Amestecăm bine, după care adăugăm și laptele praf, amestecat în prealabil cu cacaua. 

Turnăm compoziția în forma dorită și lăsăm să se răcească la temperatura camerei, după care o dăm la rece pentru câteva ore sau până când compoziția s-a întărit.

Fiindcă eu am folosit cantități mai reduse, am turnat compoziţia într-o tavă cu dimensiunile de aprox. 32×22 cm.

Am lăsat compoziția la frigider peste noapte, iar rezultatul a fost unul…de-li-cios.

 P.S.: Voi puteți adăuga în compoziție orice doriți, de la esențe și până la migdale, nuci, alune, stafide sau orice altceva preferați. Eu tânjeam după gustul clasic, așa că am lăsat-o simplă. 

Vă pup!

Mădălina. 

4 comentarii la „Ciocolată de casă – desertul copilăriei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *