Cartofi la cuptor

Cred că este una dintre cele mai folosite legume pe post de garnitură, lângă felurite preparate. Cartoful.

Cartofii la cuptor sau cartofii wedges sunt variantă noastră mai sănătoasă a cartofilor prăjiți.

Ingrediente: 

  • 10 cartofi medii 
  • 5 căței de usturoi / usturoi verde după gust
  • sare
  • piper
  • oregano
  • boia de ardei
  • ulei

Mod de preparare

Curățăm cartofii de coajă, îi spălăm și îi tăiem în forme.

Îi punem într-o oală și turnăm apă peste ei, cât să îi acoperim. Îi fierbem pentru 5 minute din momentul în care apa începe să fiarbă, după care îi strecurăm. Îi lăsăm să se răcească și îi condimentăm. Îi așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, îi stropim cu ulei și dăm tava la cuptor, pentru aproximativ 60 de minute, la foc mediu sau până când devin crocanți. Îi mai verificăm din când în când și îi mai aranjăm, dacă este necesar.

Cartofii sunt gata de servit ca atare sau lângă felul de mâncare preferat.

Poftă mare!

Vă pup!

Mădălina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *