Tort de biscuiţi

Am descoperit zilele acestea o super pagină de reteţe, şi anume https://www.facebook.com/delicatese.net.

Am şi încercat o reţetă duulce, dulce de tot, la care am adaptat puţin cantităţile, raportate la tava mea cu diametrul de 28 cm.

Tort de biscuiţi. O să vă scriu aici ce cantităţi şi ingrediente am folosit eu, iar reţeta originală o găsiţi pe pagina lor de Facebook.

Ingrediente:

  • 600 g biscuiţi
  • 200 g nucă
  • 300 g zahăr
  • 100 g cacao
  • 150 g unt
  • 200 ml smântână grasă
  • 50 g zahăr pudră
  • 200 g  ciocolată
  • 10 ml esență de rom

Mod de preparare:

Pentru început, se rup biscuiţii în bucăţele, iar cele 200 de grame de nucă se trag la tigaie, cât să se rumenească puţin.

       Într-o oală pe care o vom pune ulterior pe foc, adăugăm zahărul amestecat cu cacaua, apa și amestecăm. Punem pe foc, adăugând și untul, care este la temperatura camerei.

După omogenizarea compoziției, o luăm de pe foc, adăugăm esența de rom și turnăm compoziția peste biscuiți. După ce am amestecat totul, adăugăm și nuca și punem totul în forma cu inel.

După ce se răcește, o dăm la frigider pentru jumătate de oră. În timpul acesta pregătim glazura, punând smântana pe foc. Eu am folosit smântână grasă de țară, care are un gust puțin diferit față de smântâna lichidă pentru frișcă. Noi îl preferăm fiindcă are un iz puțin mai acrișor, care taie din dulceață.

Adăugăm și zahărul pudră, după care, când smântâna începe să fiarbă, oprim focul și adăugăm ciocolata, amestecând până la topirea completă.

Turnăm glazura peste tort și dăm forma la rece pentru două ore sau peste noapte, în cazul meu.

Se taie în forme și se savurează.

Pupicei!

Mădălina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *