Un Crăciun altfel

Când mi-a venit ideea de a face pacheţele din banii câştigaţi din felicitări, îmi imaginam că o să mergem la copii aleatorii şi că o să împărţim cadouri din poartă în poartă. Însă nu a fost aşa. Când prietenii noştri ne-au prezentat cazul despre care urmează să vă scriu, i-am ales pe ei pentru a le aduce o boabă de bucurie în prag de sărbători. Este vorba despre o familie cât se poate de normală, care a avut ghinionul de a-și pierde casa într-un incendiu devastator. Tot ce au putut salva au fost actele. Deși locuiesc la marginea Iașului, parcă pășești pe alt tărâm. Nu vorbim aici de multdoritul asfalt, ci de faptul că în acea zonă nu este curent. Și nici nu va fi niciodată.

Am hotarât să-i vizităm și să aflăm care le sunt dorințele și nevoile. Pentru cei mici am lăsat scrisori către Moș Crăciun, pe care le-au completat mai apoi. Părinții au reușit să ridice pereții unei noi case, până în momentul în care s-au terminat puținii bani strânși de către cunoștințe. Nu i-am fotografiat și nici nu am insistat pe acest lucru, din respect și din simplul fapt că nu ne-am dorit să-i punem într-o anumită postură pe care nici ei nu și-o doreau. Nu au cerut sau cerșit nici o clipă, am ales pur și simplu să-i ajutăm fiindcă oricare dintre noi se poate afla în situația aceasta.

Am fost extrem de impresionați de receptivitatea oamenilor de a-și ajuta semenii.

Cu ajutorul dumneavoastră, din bănuții strânși am reușit să îmbrăcăm și să încălțăm 12 copii. Am reușit să le cumpărăm un generator de curent, un telefon, fiindcă făceau cu rândul atunci când aveau ore online. Am primit donații de haine, jucării, dulciuri, mâncare și tot ce este necesar la o casă.

Ați fost absolut minunați, oameni buni! Ați dat dovadă de o dragoste de nedescris, iar Dumnezeu vă va răsplăti atunci când va veni vremea.

Sărbători cu bine tuturor! Sănătatea, pacea și înțelepciunea să vă înconjoare ceas de ceas!

Las mai jos și o serie de fotografii care vor vorbi de la sine.

   

Mădălina S. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *