Pide turcești cu cașcaval și telemea

Săptămâna trecută am ieșit să mâncăm în oraș și am încercat diferite feluri de mâncare, printre care și așa numita pidă turcească. Chiar dacă poate mulți dintre voi cunoașteți acest preparat de mult timp, pentru noi a fost ceva nou și delicios. Am zis că trebuie să încerc să-l prepar și eu neapărat. Zis și făcut. Dând un simplu search pe google am găsit o grămadă de rețete, de unde am înțeles că nu e ceva tocmai rar. E un fel de pizza, cu un topping mai simpluț. Bineînțeles că o puteți ”decora” cu ce doriți, însă noi am preferat-o fix așa cum am mâncat-o și la restaurant. Cu o tonă de cașcaval și telemea pe blat. YUM. Eh, nu chiar o tonă. Un picuț mai puțin. 😀

Rețeta după care am pregătit aceste delicioșenii, două la număr, o găsiți aici. Am respectat atât cantitățile, cât și modul de preparare. E foarte bună caldă, se poate mânca așa cum este, ca gustare sau se poate servi alături de alte preparate, înlocuind cu ușurință pâinea. Noi am servit-o cu o ciorbă de pui și a mers de minune.

                                                                 

 

Pupici! 

Mădă S. 

 

 

 

2 comentarii la „Pide turcești cu cașcaval și telemea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *