Supă cremă de dovleac copt

Când vine vorba de supă cremă nu mă dau în lături niciodată. Aș mânca la orice oră din zi și din noapte. Unii (nu dau nume) ar spune că îi sufoc atunci când mi se pune pata pe o nouă rețetă și o fac la nesfârșit.

Această supă cremă de dovleac copt este una simplă, rapidă (în caz că nu v-ați obișnuit deja cu rețetele mele simple și rapide) și mega delicioasă.

Pentru că am tot amânat achiziționarea de noi baterii pentru cântarul de bucătărie, am făcut totul după ochi.

Ingrediente:

  • 1 kg de dovleac plăcintar
  • Un morcov
  • O bucată de țelină
  • Păstârnac
  • O ceapă albă
  • Un cartof mic
  • Sare, piper
  • Rozmarin
  • Pătrunjel (proaspăt sau uscat)
  • Boia

Mod de preparare:

Eu am avut un dovleac plăcintar mare, care cântărea în jur de 2kg, așa că am folosit jumătate din el. Cu cealaltă jumătate încă nu m-am decis ce să fac. Ori va intra într-o plăcintă, ori va urma tura doi de supă cremă.

Am curățat dovleacul, l-am tăiat cubulețe și l-am dat la cuptor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Din când în când am mai întors bucățelele, pentru a se coace uniform. Între timp, am tăiat și celelalte legume în bucăți și le-am pus la fiert, acoperite de apă, într-o oală încăpătoare.

Când dovleacul s-a copt îndeajuns cât să intre furculița cu ușurință în el, l-am adăugat și pe acesta în oală, cu celelalte legume. Le-am lăsat să fiarbă împreună aprox. 10 minute, după care am condimentat cu sare și piper. După ce legumele s-au răcorit puțin, le-am blendat până am obținut o cremă. În funcție de consistența dorită, adăugați mai mult sau mai puțin din apa în care acestea au fiert.

Am adăugat și restul condimentelor, după gust și am servit alături de crutoane făcute în casă.

Așa-i că salivați?

Pupici și poftă mare!

Mădă S.      

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *