Brownie cu unt de arahide

Deși la începutul lui 2022 nu mi-am propus cine știe ce rezoluții, mi-am spus că ar fi totuși frumos să începem să ne gândim mai mult la draga noastră planetă. Unul dintre lucrurile pe care le putem face fiecare dintre noi este să reducem risipa alimentară.

Conform A.N.S.V.S.A., peste 50% din risipa alimentară provine chiar din gospodăriile noastre.

Acum, înainte de a face lista de cumpărături, mai încropesc o listă cu toate ingredientele pe care le am în casă. Încerc să le combin și astfel mai salvez două-trei sau chiar mai multe mese, folosind ingredientele pe care altădată le uitam într-un colț de frigider și pe care apoi eram nevoită să le arunc.

Pe lista de săptămâna aceasta se află și untul de arahide, care nu prea și-a găsit loc în meniurile noastre din ultima perioadă, așa că am zis să îl includ într-o rețetă. După câteva search-uri rapide, pofta s-a oprit la această rețetă de negresă cu unt de arahide.

Am mai făcut negrese la viața mea, însă pe acelea clasice, ”din bunici”, cum s-ar spune. Cu cacao, făină, lapte și gem. Ei bine, de mult îmi doream să fac o negresă, o brownie de fapt, în adevăratul sens al cuvântului. Una care să crape frumos deasupra, asta e viziunea mea de brownie reușită. ?

Și OMAIGAAAD cum e prăjitura asta!!! Așa cum spune și Teo, nu e o prăjitură căreia să-i numărați caloriile. Pur și simplu o savurați și vă bucurați de explozia de arome.

Din când în când merităm. ?

Rețeta o găsiți aici și vă recomand cu tot sufletul să o faceți când aveți vreo poftă nebună de dulce, căci nu veți regreta!

Vă las câteva fotografii, doar câteva, fiindcă nerăbdarea era mare. ?

Și nu uitați: mai acordați încă o șansă alimentelor pe care vreți să le aruncați. Veți fi surprinși ce bunătăți puteți obține.

Pupici!

Mădă S. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *