Fasole verde și rondele de ceapă la cuptor

Deși în cartea după care am făcut această rețetă, se numește Mâncare de fasole verde ”ca la mama acasă”, pot spune că pentru mine nu e rețeta cu care eram eu obișnuită ”de la mama acasă”. Asta nu înseamnă că nu a ieșit super delicioasă.

Cartea folosită este aceasta. Nu am apelat la dieta pe care o expune, însă rețetele regăsite sunt practice.

La rețeta originală am adus mici modificări, cum ar fi înlocuirea uleiului cu apă, când vine vorba de călit legumele, dar și folosirea smântânii pentru gătit, în locul răntajului din lapte și făină. (Nu am făcut niciodată răntaj, mi se pare foarte dăunător organismului, iar de fiecare dată când mănânc un preparat gătit astfel, de către altcineva, corpul meu se resimte).

Să trecem la treabă.

Ingrediente:

100 ml lapte bătut

50 g pesmet

50 g nuci măcinate

o ceapă tăiată în rondele de 0,5 cm

200 g ciuperci

o ceapă tocată

o linguriță de cimbru uscat

¼ linguriță de sare

200 ml smântână pentru gătit

400 g fasole verde congelată/proaspătă

 

Începem prin a încinge cuptorul la 260°C. Pregătim o tavă pentru cuptor, pe care o tapetăm cu hârtie de copt.

Punem laptele bătut într-un vas puțin adânc, iar pesmetul și nucile în alt bol și le amestecăm. Cufundăm rondelele de ceapă în lapte bătut, după care le trecem prin amestecul de pesmet cu nuci și le așezăm pe foaia de copt. Dăm tava la cuptor pentru aprox. 20 min sau până când crusta devine galben-maronie.

Între timp, punem ciupercile, ceapa tocată, cimbrul și sarea într-o tigaie. Adăugăm puțină apă și le înăbușim timp de 4 minute sau până când ciupercile se înmoaie. Adăugăm smântâna pentru gătit și mai fierbem 3 minute, amestecând din când în când. Adăugam și fasolea verde, mai amestecăm puțin, după care transferăm amestecul într-o formă pentru cuptor.

Micșorăm temperatura cuptorului la 200°. Peste amestecul din tavă presărăm și inelele de ceapă. Coacem 25 de minute sau până când mâncarea formează bule.

Am servit-o imediat, de fapt am devorat o porție bună tare. Merge servită ca atare sau ca garnitură pentru diferite cărnuri.

 

Să aveți poftă!

 

Mădă S. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *